У Новомиргородській громаді влітку розпочнуть виїзди мультидисциплінарні команди

30.05.2024

У Новомиргородській громаді влітку розпочнуть роботу мультидисциплінарні команди за участі медичних працівників, психолога та соціального працівника. Люди, які проживають у селах, матимуть змогу пройти безплатні обстеження та отримати необхідні консультації. Це стало можливим в рамках проєкту «Відновлення доступу до медичних послуг в рамках проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», який реалізує благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький».

«Лікарі первинної ланки будуть проводити попередній скринінг на певні хвороби, вимірюватимуть тиск та цукор в крові, інші обстеження. Психолог після проведення анкетування надаватиме моральну підтримку, соціальний працівник – допоможе з контактами гарячих ліній відповідно до питань, які виникнуть, надаватиме консультації. За результатами першого виїзду, фахівці мультидисциплінарної команди зроблять висновок у необхідності залучення вузькопрофільних лікарів. Якщо сімейні лікарі виявлять певні проблеми зі здоров’ям, направлятимуть людину на дообстеження. Люди із сільської місцевості, особливо в період війни, не завжди можуть поїхати на консультації. Ми ж, приїжджаючи в села, прагнемо наблизити медичні послуги. Підтримка в наш час дуже важлива», - зауважує координаторка проєкту в регіоні Олена Мумига.

Протягом літа та вересня мультидисциплінарна команда здійснить 24 виїзди. Зокрема, вона побуває у селах Капітанівка, Панчеве, Оситняжка, Коробчене та інші. Кожного виїзду як мінімум буде обстежено 20 осіб.

Інформація про дати виїзду буде поширюватися у соціальних мережах громади, безпосередньо в населеному пункті через громадських активістів – амбасадорів безпеки.

«Закликаємо людей уважно стежити за нашими графіками і не пропустити можливості пройти медичні обстеження та отримати консультації наших фахівців», - зазначають організатори проєкту.

Проєкт реалізовується в рамках меморандуму про співпрацю між Новомиргородською міською радою та благодійною організацією «100 відсотків життя. Кропивницький»

Поділитися: