Старости Новомиргородської міської ради взяли участь у навчальному проєкті Українського кризового медіа – центру – Програмі USAID DOBRE

23.02.2022

Захід проходив на виконання доручення міського голови Ігоря Забажана у форматі онлайн семінару у приміщенні міської ради 23 лютого.

Свою роботу учасники розпочали зі спілкування з першим заступником міського голови Владиславом Поляковим . У цьому блоці старости отримали інформацію про ключові проблеми проходження тендерних закупівель. Зокрема тих, що стосуються безпосередньо благоустрою та соціально – економічного розвитку територій старостинських округів.

У другому блоці начальник відділу охорони здоров’я міської ради Валентина Снісаренко докладно розповіла присутнім про діяльність медичних закладів громади первинного та вторинного рівня. Окрему увагу було приділено роз'ясненню механізмів функціювання системи екстреної медичної допомоги, проблемам надання медичних послуг фельдшерськими пунктами у сільській місцевості, забезпеченню доступу до безкоштовних ліків. Напрацьовано заходи щодо активізації вакцинації та охоплення населення послугами сімейних лікарів. У допомогу старостам для проведення інформаційної роз'яснювальної роботи з жителями округів заплановано розробити методичні рекомендації.

Третій блок передбачав участь старост Новомиргородської міської ради разом з їх колегами зі всієї України в он-лайн - спілкуванні зі спікерами «Децентралізації на зв'язку». Це В'ячеслав Негода - заступник Міністра розвитку громад та територій України, Леся Федченко – експерт з юридичних питань, Станіслав Август – виконавчий директор Всеукраїнського об'єднання старост, Олена Бойко – експерт, народна депутатка України VІІІ скликання, кандидат наук з державного управління.

Проєкт має за мету через публічну дискусію на загальнодержавному рівні удосконалити правове регулювання інституту старост для його подальшого розвитку.

Поділитися: