Спеціальна бюджетна дотація!

31.08.2022

Новомиргородське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області інформує про те, що Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову
від 16 серпня 2022 року №918 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції”.

Порядком передбачена зокрема спеціальна бюджетна дотація на утримання корів.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції”, що надаються з метою забезпечення безперебійного виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення рівня продовольчої безпеки та економічної стійкості України.

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші сільськогосподарської продукції (далі – отримувачі).

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача повинні бути внесені до Державного реєстру.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямками:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання ВРХ (корів) усіх напрямків продуктивності;

Наголошуємо, що отримувач може скористатися одноразово одним із визначених у цьому пункті напрямів!!!

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами – громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи – громадяни України.

Бюджетні кошти надаються отримувачам:

  • бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення(1 га) для провадження сільськогосподарської діяльності – у розмірі 3 100 гнр. на 1 га., але не більше 372 000 грн. для одного отримувача;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання ВРХ (корів) усіх напрямків продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 5 300 грн на одну корову, але не більше 530 000 грн. для одного отримувача.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного сектору з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявок до державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

У разі використання бюджетних коштів у повному обсязі заявки не реєструються(нарахування сум бюджетних коштів з урахуванням черговості подання заявок).

Новомиргородське управління

Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Поділитися: