Що робити з продуктами у разі вимкнення електроенергії?

02.11.2022

Через часті обстріли російськими окупантами обˈєктів енергетичної інфраструктури, перебої зі світлом на невизначений час можуть призвести до псування продуктів в холодильнику. Тому важливо розуміти, що робити з продуктами з холодильника, якщо раптово зникне світло.

Новомиргородське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області застерігає всіх жителів Новомиргородської ТГ і надає поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною для вживання:.

  • Варто заздалегідь підготуватись до відключення електроенергії. Для цього дотримуйтесь наступних порад, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання.
  • Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура 40С або нижче. У морозильній камері – 00С або нижче.
  • Підготуйтесь до надзвичайної ситуації. Заморозте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 40С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід або блоковий лід.
  • Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника або морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин в холодильнику, 48 годин в повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.
  • Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти , які все ще містять льодові кристали або мають температуру 40С або нижче.
  • Ніколи не пробуйте їжу на смак щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви , викиньте її.
  • Викидайте з холодильника продукти , що швидко псуються ( м'ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти) через 4 години без електроенергії або джерела холоду.
  • Викидайте будь яку їжу з незвичним запахом , кольором чи текстурою.

Бережіть себе!

Новомиргородське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Поділитися: