Проведено робочу нараду

29.03.2022

Сьогодні відбулася робоча нарада за участі старост міської ради, керівників місцевих відділів поліції, ДСНС та територіального центру комплектування і соціальної підтримки. Під час наради обговорили важливі питання стабільного життєзабезпечення нашої громади в умовах воєнного стану.

Першим питанням порядку денного обговорили ситуацію, яка викликала широкий інтерес жителів громади та пов’язана з ініціативою прихожан Свято-Успенської релігійної громади УПЦ (с-ще Капітанівка) виразити свою релігійну прихильність та приналежність до Православної Церкви України. Зараз аналогічні процеси мають місце і в багатьох інших релігійних громадах нашої держави, адже військова агресія росії кардинально загострила ставлення українців до будь-яких структур, що навіть дотично можуть мати відношення до країни-агресора. Новомиргородська міська рада в цьому питанні відзначає, що всі процеси які зараз відбуваються та відбуватимуться й надалі в релігійному середовищі мають відповідати усім вимогам чинного законодавства. Враховуючи той факт, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект, який передбачає заборону діяльності релігійних організацій керівний центр якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України, то питання діяльності московського патріархату в державі в цілому, може бути вирішене на найвищому рівні.

Наступним питанням розглянули хід виконання мобілізаційних завдань на території громади та участь в цих процесах органів місцевого самоврядування і силових відомств. Учасниками наради були скоординовані заходи з взаємодії усіх структур в процесі оповіщення віськовозобов’язаних місцевих мешканців та вимушених переселенців. Нагадаємо, що в державі введено загальну мобілізацію з 24 лютого 2022 року строком на 90 діб. Здійснюється мобілізація з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань.

В зв’язку з випадками підпалювання сухої рослинності та очерету в населених пунктах та за їх межами на території громади, керівництвом місцевого відділу ДСНС проведено консультації з старостами громади. На території округів запропоновано створити мобільні групи добровольців, які у випадку займання сухостою чи іншої рослинності, мають до приїзду пожежників стримувати поширення вогню за допомогою ручних засобів пожежогасіння. Також визначено продовжити проведення роз’яснювальної роботи серед населення про недопущення умисного чи не умисного підпалювання сухостою та іншої рослинності, але на жаль, як бачимо інформаційні методи роботи з такими громадянами малоефективні, тому у випадках виявлення і затримки тих хто займається такою діяльністю покарання буде відповідне до умов воєнного стану.

Останнім питанням, яке розглянули під час наради: організація весняних робіт з благоустрою на території населених пунктів громади. Нинішня ситуація в громаді дозволяє нам працювати в відносно звичних умовах, тому маємо турбуватися про стан наших вулиць та прилеглих територій. Погодні умови також сприяють організації робіт з благоустрою, тому вже зараз розпочинаємо наводити лад в нашій громаді.

Поділитися: