Про випадок виявлення АЧС у Полтавській, Чернівецькій, Житомирській, Київській областях.

20.06.2024

Шановні жителі міста та населених пунктів

Новомиргородської міської ради!

Новомиргородська міська рада повідомляє, що відповідно до:

- звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області від 08 червня 2024 року № 001769 п.м./24 підтверджено виявлення ДНК вірусу африканської чуми свиней у патологічному матеріалі від свійських поросят, які утримувалися в приватному домогосподарстві жителя с. Ватажкове Терешківської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області;

- звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 10 червня 2024 року № 001251 п.м./24 встановлено діагноз африканської чуми свиней на території Чернівецької області, Чернівецького району, територія річки Прут.

- звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу об’єктів навколишнього середовища Випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи від 12 червня 2024 року № 005984 підтверджено виявлення ДНК вірусу африканської чуми свиней у патологічному матеріалі від свійської свині, яка утримувалися в особистому селянському господарстві с. Швайківка Швайківської громади Бердичівського району Житомирської області;

- звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центранальної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві від 11 червня 2024 року № 001259 п.м./24 від 2 трупів свиней, виявлених у лісосмузі між двома полями поблизу с. Горохове Кагарлицької міської територіальної громади Обухівського району Київської області, при молекулярно-генетичних дослідженнях виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Для запобігання недопущення АЧС на територію громади міська рада рекомендує жителям дотримуватись вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07 березня 2017 року № 111, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 29 березня 2017 року за № 432/30300.

Поділитися: