ОПЛАТУ ЗА ПРОПОРЦІЙНИЙ РОЗПОДІЛ ВОДИ ПРИЗУПИНЕНО

31.05.2023

ОПЛАТУ ЗА ПРОПОРЦІЙНИЙ РОЗПОДІЛ ВОДИ ПРИЗУПИНЕНО

В продовження резонансної теми про пропорційний розподіл спожитої води між жителями багатоповерхівок міста та оплати за цю послугу Ігор Забажан відзначив наступне:

"Вважаю не доцільним сьогодні запроваджувати такі нововведення для споживачів, хоча дана методика і передбачена законодавчо. Ми повинні вирішити проблему з тими хто недобросовісно користується послугами КП «Комунальник 2016», а не з тими хто добросовісно оплачує комунальні послуги".

Сьогодні це питання міським головою було обговорен з керівником комунального підприємства Романом Шевченком, узгодили кілька пропозицій з цього приводу для того аби не перекладати дану проблему виключно на мешканців багатоповерхівок, адже сплачувати чужі борги ніхто не повинен.

Міським головою дано завдання керівнику комунального підприємства призупинити нарахування згідно методики розрахунку відповідно наказу Мінрегіону від 22 листопада № 2018 року № 315.

Найближчим часом питання буде розглянуто на виконкомі.

Натомість, з метою удосконалення обліку фактичного споживання води мною запропоновано за рахунок міського бюджету придбати та встановити лічильники води на кожен стояк у під’їздах усіх багатоповерхівок. В такий спосіб можливо буде більш точно визначити об’єми водоспоживання серед мешканців багатоповерхівок. Також працівники комунального підприємства мають здійснити комісійні обстеження в квартирах споживачів з метою виявлення порушень чи підтвердження їх відсутності щодо дотримання правил користування системою централізованого водопостачання та встановити антимагнітні пломби на лічильники води (також будуть придбані міською радою).

Такий комплекс заходів дозволить контролювати реальний стан справ щодо наданої послуги та отриманої за неї сплати. Зараз готуємо необхідні матеріали та документи для прийняття відповідних рішень.

Обговорюючи дану тему маємо закликати усіх споживачів та користувачів централізованою системою водопостачання міста, в тому числі і приватного сектора. Користуйтесь послугами водопостачання відповідально та добросовісно. Стосовно осіб, які дозволяють собі крадіжки води через так звані «врізки» чи в інший спосіб, нагадаю що за це передбачена серйозна відповідальність.

Поділитися: