НОВОМИРГОРОДСЬКА ЛІКАРНЯ ОТРИМАЛА ПРАВО НАДАВАТИ ДОПОМОГУ ПАЦІЄНТАМ З COVID – 19

10.02.2022

У Новомиргородській громаді минулий рік був оголошений «Роком медицини».

У підтвердження своїх намірів міський голова Ігор Забажан, протягом року, здійснив ряд кардинальних організаційних та кадрових заходів покликаних підвищити якість надання медичних послуг жителям громади.

Спільно з депутатами ради були прийняті рішення щодо покращення матеріально – технічної бази медичних закладів. Серед них – будівництво кисневої станції, яка забезпечує можливість лікування киснезалежних хворих.

І от чудова новина і ще один позитивний результат «Року медицини» - директор КНП «Новомиргородська міська лікарня» Галайда О.М. та Національна служба здоров'я України уклали договори на надання медичних послуг по 14 пакетам, в тому числі і по пакету № 31 «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19 спричиненою коронавірусом SARS-COV-2». Минулого року лікарня надавала послуги лише по 9 пакетам. Отже набір послуг, які отримуватимуть жителі громади збільшено наполовину.

Пакети послуг по яким підписано договори:

№31 «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2».

№22 «Лікування осіб із психічними та поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії».

№9 «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)».

№23 «Стаціонарна паліативна медична допомога дорослим та дітям».

№24 «Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям».

№13 «Колоноскопія».

№12 «Езофагогастродуоденоскопія».

№11 «Гістероскопія».

№47 «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня».

№4 «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

№3 «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах».

№35 «Ведення вагітності в амбулаторних умовах».

№34 «Стоматологічна медична допомога в амбулаторних умовах».

№21«Діагностика, лікування та супровід осіб із вірусом імунодефіциту людини (та підозрою на ВІЛ)».

Що це дає лікарні та нашій громаді в розрізі боротьби з пандемією COVID-19 та іншими хворобами?

Заклад отримуватиме більше коштів. Це дозволить закуповувати необхідні ліки та створювати гідні умови праці для медичних працівників. А пацієнтам — бути захищеними від катастрофічних витрат на лікування з власної кишені.

Як повідомлялось у ЗМІ Кабінет Міністрів України затвердив оновлену Програму медичних гарантій, яка надає українцям доступ до безоплатної ефективної медичної допомоги.

У 2022 році перелік безоплатних медичних послуг для пацієнтів розширюється, а вимоги до медзакладів щодо сервісу та якості надання медичної допомоги посилюються.

Приємно, що Новомиргородська міська лікарня відповідає цим новим високим вимогам, а міський голова, депутатський корпус та колектив закладу не збираються зупинятись на досягнутому.

Тож «Рік медицини» триватиме - здоров'я жителів громади у пріоритеті міської ради.

Поділитися: