НЕ СМІТИ! Україна починається з тебе

11.09.2024

Несанкціонованісміттєзвалища в Україністановлятьсерйозну проблему, щомаєвплив на здоров’я людей та довкілля. Цепризводить до забрудненняґрунту, воднихресурсів, атмосферного повітря, сприяєпоширеннюшкідливихречовин у довкіллі. Такізвалища часто стаютьджереломнеприємного запаху та приваблюютьшкідливих комах та гризунів, щозагрожуєздоров’ю людей та викликаєсоціальненезадоволення.

З метою збереження стану навколишнього природного середовища звертаємось до мешканців громадиутримувати території населених пунктів у належному санітарному стані,дотримуватися вимог поводження з ними та не допускати засмічення та забруднення територій, укладати договори з виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Відповідно ст. 42 Закону України «Про відходи» особи, винні в порушеннізаконодавства про відходи, несутьдисциплінарну, адміністративну, цивільну,кримінальнувідповідальність за порушеннявстановленого порядку поводження з відходами, щопризводитьабоможепризвести до забрудненнянавколишнього природного середовища, прямого чиопосередкованогошкідливоговпливу на здоров’ялюдини та економічнихзбитків.

Тож будьмо свідомими, дбаймо про своє здоров’я й навколишнє середовище.

Поділитися: