На апартній нараді в міській раді

08.06.2022

На сьогоднішній щотижневі апаратній нараді в міській раді розглянуто ключові питання життєдіяльності громади, підбито підсумки по окремим попереднім завданням та визначено наступні кроки в роботі органів влади. На початку наради відзначив, що дякуючи нашим захисникам та нашим військовим в нашій громаді ситуація контрольована та надзвичайних ситуацій в зв’язку з воєнним станом не зафіксовано. Це дало нам змогу минулого тижня провести заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, а вже зараз плануємо як організовувати відзначення Дня Конституції України та Дня міста. Анонси цих заходів опублікуємо згодом.

Вже протягом трьох місяців міська рада працює над підтримкою та наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам, яких стабільно маємо в громаді понад 2000 осіб . Організовано надання таким особам гуманітарної допомоги, а також виплату компенсацій людям, що здають їм в оренду житло. В ході наради обговорили ключові проблеми з якими стикаємося при роботі з категорією внутрішньо переміщених осіб.

Відділ освіти Новомиргородської міської ради розпочав підготовку до проведення у визначених навчальних закладах громади Національного мультипредметного тесту. 150 учасників зареєстровано в громаді на участь в мультимедійному тестуванні. Зараз працюємо над технічною складовою організації даного заходу.

В освітніх закладах завершено навчальний рік, у дітей розпочалися літні канікули. Протягом червня закладами культури та освіти громади проводяться заходи з організації дозвілля дітей в тому числі і з числа внутрішньо переміщених осіб. Обговорюючи дане питання міський голова доручив відповідним службам провести інформаційну роботу стосовно головних правил безпечної поведінки дітей, в період літніх канікул, також звертаємося до батьків посилено контролювати дозвілля своїх дітей з врахуванням того що в державі воєнний стан, а на території громади запроваджена комендантська година.

За три останні місяці робота міської ради повністю вже переформатувалася під сучасні реалії. У тісній взаємодії з оперативними службами та військовими тримаємо ситуацію під контролем. Відновлюємо роботу над виконаннями програм соціально-економічного розвитку, визначаємося з пріоритетними завданнями та працюємо над ними.

Поділитися: