До відома батьків дошкільнят

19.10.2021

У зв’язку з кризовою ситуацією, яка виникла на території України, у всіх бюджетних установах розірвані договори, що були укладені на початку року на постачання природного газу через суттєве зростання його вартості. Через це виникла надзвичайна ситуація пов’язана з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 року.

11 жовтня 2021 року відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами засідання комісія вирішила, ситуацію, що склалась на території області у зв’язку із відсутністю постачання природного газу бюджетним установам у осінньо-зимовий період 2021/2022 року визначити надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня. 13-го жовтня аналогічне рішення було прийнято міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На території нашої громади маємо декілька соціальних об’єктів, що опалюються виключно природнім газом. Серед них два корпуса ДНЗ «Калинонька» розташовані в мікрорайонах міста – Златопіль та Софіївка. Розпочати опалювальний сезон в цих корпусах зараз не можливо. Центральний корпус дитячого садочка, що в центрі міста опалюється альтернативними видами палива і тут опалювальний період вже розпочато. Додамо, що проблеми з запуском газових котелень маємо і в Капітанівській та Туріянській школах, а також в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Школи зараз перебувають на осінніх канікулах, а медики вирішують питання підігріваючи кабінети засобами електричного обігріву.

З метою безперебійного доступу вихованців до дошкільної освіти, міською радою здійснюється організація підвезення батьків з дітьми, що відвідують корпуси №2 та №3 (Златопіль, Софіївка) до корпусу №1(Центр). Звичайно це додасть певних незручностей для усіх, але, на жаль, зараз це єдиний вихід з ситуації що склалася. Питання початку опалювального періоду на об’єктах, що використовують природній газ вирішується на державному рівні і аналогічні ситуації маємо по всій державі. Міською радою в межах власних повноважень здійснено стовідсоткову підготовку до опалювального періоду, об’єкти де використовуються альтернативні види палива вже обігріваються, проблему з природнім газом вирішують вищі органи державної влади.

Отже, від завтра навчально-виховний процес для дошкільнят продовжується в корпусі № 1 ДНЗ «Калинонька»

08.00 год. автобус з вихованцями та їх вихователями від’їжджає від корпусу № 2 (Златопіль).

08.30 год. аналогічно автобус від’їжджає від корпусу № 3 (Софіївка).

Зворотній напрямок

16.30 год. автобус з вихователями та вихованцями від’їжджає від корпусу № 1 (Центр) та підвозить дітей до корпусів № 2 № 3.

Поділитися: